ساعات کاری : روزهای زوج ساعت 17 تا 20

مشهد – میدان بیمارستان امام رضا – برج سیمرغ – طبقه ۲ – واحد ۱

دکتر نرگس رزم آرا » خارش بینی بعد از عمل طبیعی است؟

خارش بینی بعد از عمل طبیعی است؟

خارش بینی بعد از جراحی - دکتر رزم آرا
آنچه می خوانید...

اگر به تازگی بینی خود را عمل کرده اید باید این نکته را در نظر بگیرید که یکی از عوارض جانبی ای که احتمالا در طول بهبودی انتظارش را نخواهید داشت و بسیار آزارتان می دهد احساس خارش است. اگر چه احساس خارش بعد از عمل بینی معمولا گذرا است و به مرور از بین می رود اما این احتمال نیز وجود دارد که در روزه های بعدی تشدید شود. در حالی که تجربه احساس خارش بینی بعد از جراحی زیر گچ کاملا طبیعی است و بسیاری از افرادی که این حس را تجربه می کنند به دنبالی راهی برای رفع خارش هستند. در این مقاله ما به بررسی دلیل خارش بینی بعد از جراحی و روش های بهبود آن صحبت خواهیم کرد.

 

خارش بینی بعد از جراحی - دکتر رزم آرا

 

علت خارش بینی بعد از عمل چیست ؟

خارش بینی پس از عمل جراحی بینی یک مشکل شایع است که بیماران تجربه می ‌کنند. این خارش می‌ تواند ناراحت ‌کننده باشد ، اما در بیشتر موارد طبیعی است و بخشی از روند بهبودی بدن به شمار می ‌آید. در ادامه به دلایل مختلفی که می ‌توانند باعث خارش بینی پس از عمل جراحی شوند ، اشاره می‌ شود:

  •  التهاب و تورم

پس از جراحی کردن بینی ، التهاب و تورم در ناحیه جراحی‌ شده رخ می ‌دهد. این واکنش طبیعی بدن به جراحی است و بخشی از فرایند ترمیم بافت ‌های آسیب ‌دیده به شمار می ‌رود. التهاب می ‌تواند باعث تحریک اعصاب ناحیه بینی شده و در نتیجه احساس خارش را ایجاد کند. این حالت به خصوص در هفته‌ های اول پس از جراحی بیشتر مشاهده می ‌شود.

  • بخیه‌ ها و روند بهبود زخم

خارش می ‌تواند نشانه ‌ای از بهبودی زخم ‌ها باشد. پس از جراحی ، بدن شما به ترمیم بافت ‌ها و بخیه ‌های ناحیه جراحی ‌شده می ‌پردازد. در طول این فرایند ، ترمیم پوست و بافت‌ ها ممکن است باعث تحریک اعصاب و ایجاد خارش شود. این خارش معمولاً به‌ ویژه در مناطقی که بخیه‌ ها وجود دارند یا جایی که پوست تازه در حال تشکیل است ، بیشتر احساس می ‌شود.

  • خشکی پوست و مخاط

پس از عمل ، ممکن است در ناحیه بینی و اطراف آن خشکی پوست و مخاط ایجاد شود. این خشکی می ‌تواند نتیجه استفاده از داروها ، کاهش رطوبت محیط یا حتی تنفس از طریق دهان به دلیل انسداد موقت مجاری بینی باشد. خشکی پوست و مخاط می‌ تواند عامل تحریک ‌کننده و ایجاد کننده خارش باشد.

  •  باند ها و گچ ‌های پس از جراحی

باند ها و گچ‌ هایی که پس از جراحی بر روی بینی قرار می ‌گیرند ، می ‌توانند باعث تحریک پوست و احساس خارش شوند. تماس مداوم این مواد با پوست می‌ تواند منجر به تحریک فیزیکی شود ، به‌ ویژه اگر پوست حساسیت بیشتری داشته باشد.

  •  واکنش‌ های آلرژیک

برخی افراد ممکن است به مواد استفاده‌ شده در طول جراحی یا پس از آن ، مانند باند ها ، گچ ، یا داروهای مصرفی واکنش‌ های آلرژیک نشان دهند. این واکنش ‌ها می ‌توانند باعث قرمزی ، تورم و خارش در ناحیه بینی بعد از عمل شوند.

  •  بازگشت حس‌ ها

در برخی موارد ، خارش می ‌تواند ناشی از بازگشت تدریجی حس به ناحیه بینی باشد. در طول جراحی ، اعصاب بینی ممکن است دچار آسیب جزئی یا فشار شوند که می‌ تواند باعث کاهش حس یا بی ‌حسی موقت شود. با بهبود تدریجی این اعصاب ، حس ‌های طبیعی از جمله خارش ممکن است بازگردند.

آیا می توان برای رفع خارش به بینی دست زد ؟

یکی از حرکات اشتباه و خطرناکی که بسیاری از افراد برای رفع خارش بینی بعد از عمل انجام می دهند دست زدن به بینی است. دست زدن به بینی برای از بین بردن خارش ممکن است وسوسه برانگیز باشد ، اما از نظر پزشکان و متخصصان این حوزه به هیچ عنوان توصیه نمی شود. بینی در دوره بهبود بعد از جراحی بسیار حساس است و هر نوع فشار یا لمس غیرضروری می تواند بهبودی شما را با اختلال همراه سازد و حتی باعث اتفاقات ناگوار مانند جا به جایی غضروف ها ، بخیه ها یا حتی عفونت شود. از همین رو توصیه می شود به هیچ عنوان به بینی خود دست نزنید.

نکاتی که برای رفع خارش بعد از عمل بینی باید در نظر گرفت!

  • اجتناب از دست زدن : سعی کنید از دست زدن به بینی خودداری کنید. در صورت نیاز به تمیز کردن یا لمس ، دست ‌هایتان را به خوبی بشویید و با لطافت عمل کنید.
  • استفاده از کمپرس سرد: ممکن است جراح بینی مشهد کمپرس سرد را برای کاهش تورم و ناراحتی توصیه کند. این کار ممکن است به کاهش خارش نیز کمک کند.
  • مصرف دارو های تجویز شده: پزشک ممکن است دارو های ضد خارش یا ضد التهاب تجویز کند که می ‌تواند کمک کند.

دکتر نرگس رزم آرا

دکتر نرگس رزم آرا یکی از برجسته‌ترین جراحان بینی و صورت در مشهد است. وی دارای فلوشیپ جراحی پلاستیک و ترمیمی صورت از دانشگاه تهران می‌باشد و نفر اول آزمون دوره تکمیلی جراحی پلاستیک صورت این دانشگاه در سال ۱۳۹۵ است. او عضو آکادمی جراحان پلاستیک صورت اروپا (EAFPS) است و با تجربه‌ای درخشان در زمینه جراحی‌ های بینی و صورت ، بیش از 4000 جراحی موفق را از سال 1385 به انجام رسانده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

‌نمونه کارهای  واقعی جراحی سینه 

جراحی بینی

آیا جراحی بینی برای شما مناسب است؟

1 / 6

آیا بیماری زمینه ای دارید یا حتی داروی خاصی مصرف می کنید؟

2 / 6

آیا سن شما بالای 18 سال است؟

3 / 6

آیا به دلیل مشکلات ظاهری بینی دچار عدم اعتماد به نفس شده اید؟

4 / 6

آیا حاضر هستید تا مدل بینی شما متناسب با فرم صورت و دیگر شرایط بسته به نظر جراح انتخاب شود؟

5 / 6

آیا از لحاظ تنفسی دچار مشکل هستید؟

6 / 6

آیا بینی شما افتاده یا حتی قوز دار است؟

جهت مشاهده نتیجه آزمون لطفا اطلاعات درخواست شده را تکمیل نمایید.

Your score is

The average score is 8%

0%