ساعات کاری : روزهای زوج ساعت 17 تا 20

مشهد – میدان بیمارستان امام رضا – برج سیمرغ – طبقه ۲ – واحد ۱

دکتر نرگس رزم آرا » رشد استخوان بینی بعد از جراحی

رشد استخوان بینی بعد از جراحی

آیا رشد استخوانی بینی بعد از عمل امکان پذیر است؟
آنچه می خوانید...

جراحی بینی یکی از جراحی‌هایی است که اغلب به منظور اصلاح مشکلات بینی و به عنوان یک عمل زیبایی انجام می‌شود. از آنجایی که این جراحی جزء عمل های تهاجمی محسوب می شود، پس از گذراندن ایام سخت دوره‌ی نقاهت،  افراد در انتظار بینی عاری از هرگونه ایراد و مشکل ظاهری و یا عملکردی هستند اما متاسفانه گاهی اوقات نتایج عمل مطابق خواست بیمار نیست و ممکن است پس از جراحی عوارض جانبی پیش بیاید که منجر به ناامیدی بیمار شود، یکی از این عوارض ناخواسته رشد استخوان بینی بعد از عمل می‌باشد که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

رشد استخوان بینی بعد از عمل

رشد استخوان پس از جراحی بینی

رشد استخوان پس از جراحی نوعی ناهنجاری غضروفی و استخوانی روی بینی می‌باشد که به صورت بی‌نظمی‌هایی از سمت پل بینی به طرف نوک نمایان می‌شود، یکی از ویژگي‌هایی که منجر به ظاهر زیبای بینی می‌شود سطح صاف با شیب منظم از سمت پل به طرف نوک بینی می‌باشد، هرگونه برآمدگی یا شیب نامتناسب در این قسمت می‌تواند منجر به اختلال در نتیجه‌ی جراحی زیبایی بینی شود.

برخی از موارد میزان رشد استخوان در این قسمت بسیار ناچیز است و فرد به سختی آن را احساس می‌نماید اما برای برخی دیگر از بیماران، ظاهر این برآمدگی و رشد استخوانی منجر به ناراحتی و عدم رضایت می‌شود.

علت رشد استخوان بینی پس از جراحی

بافت‌های مختلف مانند استخوان، غضروف و یا بافت نرم در مراحل مختلف جراحی دستخوش تغییراتی می‌شوند، همچنین طی دوره‌ی بهبودی ممکن است عوارضی ایجاد شود که در نتایج جراحی اختلالاتی را ایجاد نماید.

عوارض جراحی بینی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

برآمدگی‌های و برجستگی‌های ریز روی بینی پس از جراحی

برجستگی‌ها و برآمدگی‌هایی که روی بافت بینی ایجاد می‌شود می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که برخی از انها عبارتند از:

  • بافت اسکار
  • برجستگی در محل جوش خوردن استخوان‌ها و غضروف
  • مواد بخیه
  • تورم در بافت بینی
بازشگت استخوان بینی بعد از عمل

بازگشت قوز بینی پس از جراحی

یکی از دلایلی که افراد جهت جراحی زیبایی بینی اقدام می‌نمایند وجود قوز در پل بینی می‌باشد اما متاسفانه در برخی موارد شاهد هستیم که قور بینی چندین سال پس از جراحی دوباره تا حدودی عود می نماید اما خبر خوش اینکه عود قوز بینی به اندازه‌ی قبل از جراحی نمی‌باشد اما همچنان ممکن است منجر به بی‌ نظمی‌هایی شود که موجب ناراحتی بیمار شود.

علت عود قوز بینی واکنش استخوان نسبت به اصلاحات انجام شده می‌باشد که می‌تواند به دلیل ضخیم شدن بافت استخوان‌ها ایجاد شود. در اکثر موارد آنچه که گمان می‌شود عود قوز بینی می‌باشد در واقع تورم ناشی از التیام بافت‌های تحت جراحی می‌باشد که به مرور برطرف می‌شود، بنابراین جراحان پیشنهاد می‌کنند قبل از آنکه هرگونه تصمیمی جهت درمان عوارض پس از جراحی داشته باشید ابتدا به مدت 6 الی 12 ماه صبر نمائید تا میزان تورم و التهاب بافت بینی کاهش بیاید، پس از طی این مدت اغلب مشکلات به خودی خود برطرف می‌شوند.

بیشتر بخوانید=> مشکلات تنفسی بعد از جراحی بینی

درمان برجستگي‌های پس از جراحی بینی

برجستگی‌های پس از جراحی ممکن است اندازه‌های مختلفی داشته باشد، برخی از برجستگی‌های کوچک در طی زمان و با کاهش تورم به مرور برطرف می‌شود.

در برخی موارد با ماساژهای آرام برجستگی‌هایی که به دلیل بافت اسکار و تورم می‌باشد اصلاح می‌شوند. (از فشار آوردن بیش از حد خودداری نمائید زیرا منجر به پاره شدن بخیه‌ها و یا جابجایی غضروف‌های زیرین می شود)

تزریق استروئیدها در مواردی که برجستگی به دلیل بافت اسکار به وجود آمده است یک درمان مفید می باشد.

اما اگر برجستگی مربوط به رشد استخوانی و یا اختلالاتی در روند ترمیم استخوان‌های بینی باشد در اکثر موارد احتیاج به یک جراحی بینی ترمیمی جهت اصلاح مشکلات استخوانی می‌باشد.

کلام آخر

در انتها به یاد داشته باشید یکی از عواملی که منجر به موفقیت و دستیابی به نتایج دلخواه پس از جراحی بینی می‌شود، تجربه‌ و مهارت جراح می‌باشد، بنابراین جهت جلوگیری از هرگونه عارضه‌ی پس از جراحی و عدم نیاز به جراحی ترمیمی، قبل از انجام جراحی در انتخاب جراح خود تحقیقات لازم را داشته باشید که اکثر جراحی‌های او با موفقیت و بدون هیچ گونه عارضه‌ای انجام شده باشد.

اشتراک گذاری مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

‌نمونه کارهای  واقعی جراحی سینه 

[ays_quiz id='2']